Het Q-BEx project zoekt een testleider voor feb t/m juni

Heb je al ervaring met het testen van kinderen en spreek je Nederlands als moedertaal of op hoog niveau? Zou je graag meer willen leren over meertalige taalontwikkeling en hier tegelijkertijd voor betaald willen worden? We zoeken gemotiveerde studenten (2e of 3e jaars BA of MA) die ons willen helpen om het validatieonderzoek van het Q-BEx project af te ronden.  Doel van het project is om een online tool te ontwikkelen die de ‘taalervaring’ van meertalige kinderen meet en deze te valideren (; zie hier voor meer informatie).

Wat houdt het in? 

Je hoofdtaak als testleider (projectleider in Nederland: Sharon Unsworth) is het afnemen van (talige) taken bij meertalige en eentalige kinderen tussen de 5 en 8 jaar. Het onderzoek vindt op school of bij kinderen thuis plaats op verschillende locaties in het land. Je helpt ook met het werven van participanten, het vertalen en schrijven van teksten voor de website en bijhorende documentatie, het verzamelen en verwerken van feedback van gebruikers (leerkachten en logopedisten).  

Wie zoeken we? 

  • Je hebt het liefst al ervaring met het testen van jonge kinderen (of je hebt kennis van taalontwikkelingsonderzoek en hebt al eerder met kinderen gewerkt).
  • Je bent voor min. 8 uur per week beschikbaar, het liefst meer, en ook in de middagen en/of weekenden.
  • Week-OV is een pré.
  • Enige kennis van en/of ervaring met het basisonderwijs is een pré.
  • Je bent in staat om zelfstandig te werken, maar je functioneert ook goed als lid van een team.
  • Je hebt uitstekende communicatievaardigheden en affiniteit met kinderen.

Wanneer? 

Beginnen zo snel mogelijk! Dataverzameling moet eind maart afgerond zijn; werkzaamheden met o.a. leerkrachten gaan t/m begin juli door. Het gaat om maximaal 500 uur werktijd over de hele periode, waarschijnlijk verdeeld over twee assistenten.

Interesse? 

Vul dan dit formulier uiterlijk 15 januari in. Na een eerste selectie te hebben gemaakt vragen we je vervolgens een proefkindje te testen voordat we een definitieve keuze maken. Mocht je vragen hebben, aarzel niet om contact op te nemen: stuur een mail naar sharon.unsworth@ru.nl.